"Kotimuistukset olivat lentäneet taivaantuuliin."

"Miten?" ajattelin. No olin silloin niin ällikällä lyöty etten tajunnut mitään. Mielessänikävi nopeasti ohi mennen itsemurha,mutta eihän nyt itsemurhaa niin pienestä asiasta kannata tehdä. "APUVA! Opettaja saa varmasti raivokohtauksen (Raivous Kohtauses)!" huusin itselleni, enkä tietenkään muistanut, että siskoni oli kavereidensa kera kotonani. Siskoni juoksi huoneeseeni ja oli kompastua uudenlaiseen rullalautaan, jonka olin tehnyt viikonloppuna. "Mitä tapahtuu?" siskoni huusi kaverit takanaan tirskuen. Inhoan muuten tirskumista. "Äh.. Ei mitään.. Menkää pois.." sanoin. Siskoni eräs kaveri oli koskemassa tiedepalkintooni, mutta juuri ja juuri ehdin puraista häntä sormeen. "IIIK!! Salee mun sormest tulee vertah!" siskoni kaveri huusi. Sain "systeriltäni" paheksuvan katseen ja sen perään "saat luvan selittää" katseen. Inhoan niitä katseita. Siskoni kavereineen lähtivät. "Ahaa!" huusin itsekseni. Keksin keinon löytää kotimuistutukset. Soitin Joonakselle ja kerroin keinon jolla löydän kotimuistutukset. "LAITAN ETSINTÄKUULUTUKSIA!" huusin onnesta tirskuen Joonakselle puhelimessa. "Okei, Riki. Mutta ota  rauhallisemmin." Joonas sanoi. "Menen heti tekemään tietsikalla etsintäkuulutuksia." sanoin ja suljin puhelimeni. Etsintäkuulutuksessa luki näin:
"Hyvät ihmiset! Jos olette sattumoisin huomanneet kasan kotimuistutuksia Vantaan tienoilla, niin ilmottakaa siitä minulle alla olevaan numeroon. Muistutuksen tiedot: Muistutukset olivat valkoisella paperilla ja fontti oli times new roman mustalla värillä. Ne muistutukset olivat tarkoitettu henkilölle nimeltään: Riki Kalevi R. ja siinä luki luokka: 5c koulu: Vantaan peruskoulu (ala-aste) ja vielä papereiden ala reunassa luki muuta tietoa: Riki oli kaatanut rehtorin käytävällä. Riki oli juossut käytävällä...
Olen todella kiitollinen jos löydätte kotimuistutukseni ja soitatte alla näkyvään numeroon. T. Riki etsivä"
Sitten tulostin papereita 99 kpl. Sataan ei riittänyt paperia. Lähdin ulos teippirullan, ilmoitusten ja itseni kanssa. Olin jo laittanut muutamassa tunnissa kaikki ilmoitukset. Näin kaukana tutun näköisen henkilön. APUA! Se oli äitini. Ja hän tarkasteli yhtä ilmoitusta! JATKUU..