Tiedättekö mitä tapahtuu, jos yhdistää X-töpselin EBS-kaapeliin? Yhdistin tänään vahingossa sen, kun rakensin uutta Ultrametallica UBS-järjestelmää... Tein siis todella tarkkaa hommaa. Minun piti yhdistää X-töpseli kohteeseen JKR, mutta koska se on hyvin vaikeaa erottaa, kumpi on oikea kohde, niin pistin sen vahingossa EBS-kaapeliin. Siinä sitten koko laite pamahti. Labrani on aivan nokinen räjähdyksestä. Onneksi selvisin räjähdyksestä, mutta naarmuja tuli kun parit sirut lentelivät naamaani. Pitää alottaa koko järjestelmän tekeminen alusta.

Eilen (13.4.2007 eli huonon onnen päivänä) sattui toinenkin onnettomuus. Kun aurinko paistoi niin upeasti päivällä aloin tekemään ulkona tiedehommiani. Tein johtohommia jälleen. Yhdistelin johtoja tulevaan Avaruuskellooni. Avaruuskello näyttää, millon maata lähestyy meteoriitti tai joku vaara avaruudesta. Pistin johtoja paikalleen ja asetin hiljaa ja varovaisesti PSP-muistikortin tiettyyn kohtaan. Jos olisin nopeasti änkenyt sen jotenkin sinne, niin olisi kuulunut iso pamaus ja taas olisi laite räjähtänyt. Kuitenkin kaikki onnistui hyvin ja lähdin hakemaan kellon kehyksiä, että voisin asettaa ne paikoilleen ja kello olisi valmis. Toivon, ettei alkaisi sataa, koska kun johtoprojektini oli ulkona ja jos nyt siihen menisi vettä, se hajoisi ja koska siinä oli myös +-johto joka ei todellakaan kestä vettä, se räjähtää... No kun palasin huomasin, että koirani juuri käveli poispäin laitteestani. Sitten huomasin pissaläiskän projektissani ja siinä tuli vaarallisia säteilyjä, koirani oli jo kaukana ja piilouduin ison kiven taakse. Sitten koko laite räjähti, koska koirani oli pissannut juuri +-johtoon.
Äsken valmistin Kukkaistimen. Kukkaistin on järjestelmä, joka asetetaan kukkien keskelle ja se automaattisesti alkaa kastella kukkia. Selitän sen nyt tässä alhaalla näin:

  1. Kukkaistin asetetaan kukkien keskelle.
  2. Kukkaistimen "juuressa" on pieni laite, joka vaistoaa, millon kukka tarvitsee vettä yms.
  3. Jos kukka tarvii vettä, se automaattisesti antaa vettä kasveille.
  4. Kukkaistin myös vaistoaa sen, jos kukka tarvitsee aurinkoa tai pimeyttä, mitä vaan. Jos on joku kaatosade ja kukka saa liikaa vettä, Kukkaistimen terälehdistä muodostuu katos. Kukkaistimen terälehtien alla on myös sädelamppu joka antaa valoa tarvittaessa, ja jos kukalla on liian kuuma niin Kukkaistin saa myös Varjotehostimen käyttöön.
Kukkaistin on tavallinen kukka ja jos se on kukkien keskellä, ei sitä erota laitteeksi. Kukkastinta ei tarvitse hoitaa, mutta patterit täytyy tarkastaa kerran vuodessa.

Näin tein tämän laitteen (nopeasti selitetty):
  1. Etsin kukan ja pistin sen juuren/varren sisälle XP-johdon joka päättyy kukan yläpäässä
  2. Asetin juuriin tunnistimen, joka tunnistaa kukan tarveen, tahtooko se vettä yms.
  3. Asetin tiettyjä "elementtejä" kukan johtoihin.
  4. Terälehtiin pudotin venytysainetta, jolloin ne venyvät tarpeeksi ja siitä tulee katos (ja samalla myös antaa varjoa)
  5. Asetin kukan muiden kukkien joukkoon. Nyt kukkia ei tarvitse erikseen hoitaa. Kukkaistin sopii parhaiten pihakasveille.
Jos et ole mikään tiedetyyppi, niin älä ala valmistelmaan Kukkaistinta tai mitään laitteita, sillä siitä voi koitua harmia.

Aloitin nyt taas uuden projektin: Herätyskello. Pistän tänne aina siitä kuvia yms. Tähän aiheeseen lisään myös Herätyskellon alkuvaiheita. Se tapahtuu pian, kun menen ensin yhdistelemään ne laitteet yms.

{muokattu kello 18:30}
HERÄTYSKELLO PROJEKTIN KUVIA
Johtoja
Johtoja 2