Kantsii lukea kirja Pelle Pelottoman Käsikirja. Aloittelijoille tiedevinksuja - tosi helppoja ja käteviä. Niistä minäkin aloitin, mutta ostin 10 kpl näitä kirjoja vasta nyt, sillä pidän 8 hengen tiedeopetukset aloittelijoille. Kuin koulua, mutta kivempaa sellasta! Tänään oli ensimmäinen tiedeopetus ja opetuslapseni ovat ihania! Tosi mageita hyypiöitä, vaikka ei tiedä tiedeestä mitään. Eli opetan nyt labrassani ensimmäistä luokkaa. Opetan 3 luokkaan asti (joka 3 viikko he siirtyvät seuraavalle luokalle, jos jäävät luokalle he pääsevät Rikin Luokallejääneet -oppitunneille josta ei pääse kun vasta 15 vuotiaana pois, ja se on häpeä tieteelle), sitten he saavat luvan pärjätä omillaan, joko heistä tulee huipputieteilijöitä (kuten Edi Kliccårs) ja katusoittajia (esimerkiksi kuin Mozart). Nyt alan kirjustamaan blogiini myös miten tunnit ovat menneet, ja mitä tiedejutskia ollaan tehty. Pian kirjoitan ekoista tiedepäivistä. =) Mottomme on : "SE MITÄ TEET, ON TIEDETTÄ!" ja

Muistisääntömme on : "ÄLÄ TYÖNNÄ JOHTOA TUNTEMATTOMAAN KOLOON - SE VOI AIHEUTTAA SIMULAATIOPOMMIN"

KATSELE LUKKARIA
Tämmöinen superkiva lukkari.
Maanantaina aloitetaan tiedekatsomuksella, joka on huipputärkeää! Siinä kerrotaan mitä tiede on, mitä tiedettä voi tehdä ja mikä on oikeaa tiedettä yms. Vapaa tiede, se on vapaata tiedettä jossa saa tehdä jonkun pienen tiede vapaatyön, joka arvostellaan Torstaina Tiede-esittylyissä.

Tiistaina on tiedetyötä, jolloin minä päätän aiheen mikä on niinkun tiedetyö.. Tai siis että sanon vaikka "Laite joka toimii vedellä", oppilaat kehittelevät sen, tai sanon vaikka interaktiivinen ilmapyörä ja annan oppilaille ohjeet miten se tehdään, ja he tekevät sen. Tavallaan kuin Kuvaamataitoa koulussa.

Keskiviikko, oppilaiden inhokkipäivä, sillä on liian vähän tekemistä. Ja pelkkää tiedejumppaa! Eli pelkkää shakinpeluuta ja ristinollaturnauksia jotta aivot kehittyisivät, sillä tiede on rankkaa työtä! Onneksi me tiedeihmiset nautimme siitäkin. Torstaikin oppilaiden inhokkipäiviä.

Perjantai, aloitetaan tiedekatsomuksella ja lopetetaan Mitä opin? -osioon, jollon oppilaat saavat paperin ja oppilaiden on kirjoitettava mitä on oppinut tästä viikosta, mitä ollaan tehty jne.

OPPILAAT 4 poikaa - 4 tyttöä
Esmeri
Esko
Hessu
Pekka

Liisa
Annie
Iines
Emma